Kúpeľný cestovný ruch v meste Bojnice - Lacková, Barbora (2013)
Bakalárska práca sa zameriava v teoretickej časti na analýzu súčasného stavu kúpeľného cestovného ruchu na Slovensku, kde je rozobraná história, súčasnosť kúpeľníctva, segmentácia klientely, zahraničný kúpeľný turizmus a problémy týkajúce sa kúpeľného cestovného ruchu v súčasnosti. V praktickej časti sa práca špecifikuje na konkrétny kúpeľný podnik a to Kúpele Bojnice. V tejto časti je rozpracovaná činnosť podniku, domáca a zahraničná klientela, SWOT analýza a dotazníkový prieskum o spokojnosti klientov s poskytovanými službami. Finálna časť práce sa zaoberá vyhodnotením dotazníka a návrhmi na zlepšenie kúpeľnej prevádzky.