Analýza motivácií firiem pre prijatie konceptu age managementu v ČR - Ligačová, Simona; Bartůsková, Lucia; Běláčková, Vendula, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Zamestnávanie starších osôb je aktuálnym problémom súčasnosti. Demografický vývoj obyvateľstva ČR predpokladá, že počet starších osôb na trhu práce bude naďalej stúpať a počet mladých klesať. Za účelom zvyšovania zamestnanosti tejto skupiny obyvateľstva vznikol koncept age managementu, tj. riadenia zohľadňujúceho vek zamestnanca. Analytická časť práce sa zameriava na zavádzanie konceptu age managementu v ČR. Práca obsahuje SWOT analýzu hodnotiacu motivácie veľkých firiem v ČR, ktoré tento koncept využívajú. Hlavným cieľom práce je však vytvorenie súboru nástrojov a doporučení pre veľké a stredné firmy v ČR pre prijatie tohto konceptu za účelom zefektívnenia prevádzky a zvýšenia zisku.
Vedoucí práce: Lucia Bartůsková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses