Srovnání vývoje hrubého domácího produktu v Evropské unii. - Šteg, Filip (2013)
Tato bakalářská práce je věnována srovnání hrubého domácího produktu v Evropské unii v posledních pěti letech. Toto srovnání bude provedeno z hlediska výdajové metody výpočtu HDP. Budou tedy rozebrány jednotlivé složky HDP a jejich meziroční vývoj v jednotlivých členských státech. Také bude zhodnocen celkový vývoj HDP v jednotlivých zemích a zhodnocen dopad hospodářské krize na jednotlivé státy. Posouzena bude délka trvání recese a některé příčiny daného vývoje.