Přezkoumání současného stavu BOZP na ZŠ Beroun - Tomanová, Jana (2013)
Tato práce je zaměřena na porovnání současného stavu BOZP a reálného zajištění dokumentace BOZP na základní škole s požadavky legislativy a ČSN OHSAS 18001. První část práce se zabývá teoretickými východisky problematiky BOZP a požadavky legislativní úpravy. Z poznatků teoretického hlediska je vypracována aplikační část, která bude zaměřena na rozbor současného stavu BOZP na základní škole. V aplikační části je popsán profil vybrané základní školy a dle analýzy rizik je vypracován návrh na nápravná opatření ke zlepšení stavu. Pozornost bude věnována i úrazovosti na základní škole a dle knihy úrazů a registračních zápisů bude analyzována četnost, závažnost a místo vzniku úrazů. Závěrem práce bude vyhodnocen stav zajištění BOZP a budou vypracovány návrhy na zlepšení.