Finanční analýza společnosti Petrof, spol. s r.o. - Doležalová, Eliška (2013)
Cílem bakalářské práce "Finanční analýza Petrof spol. s r.o." je zhodnocení finanční situace společnosti a odhadnutí jejího dalšího vývoje na základě analýzy veřejně dostupných dat z let 2007-2011. Bakalářská práce obsahuje teoretickou a praktickou část. V teoretické části je vymezena metodika finanční analýzy, která je následně aplikována v praktické části. Mezi použité nástroje finanční analýzy patří horizontální a vertikální analýza, poměrová analýza a aplikace predikčních modelů (Index IN05, Kralickův rychlý test). Praktická část dále obsahuje popis společnosti a její historie a také srovnání podniku s dalšími významnými výrobci odvětví výroby hudebních nástrojů v České republice.