Přístupy k řešení meziregionálních disparit v míře nezaměstnanosti v Severní Anglii od r. 2004 – srovnání s ČR - Timko, Jan; Pělucha, Martin, 1980-; Květoň, Viktor, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato práce se zaměřuje na analýzu efektivnosti státních politik zaměstnanosti v Severní Anglii při snižování nezaměstnanosti a meziregionálních disparit, se zaměřením na mladé lidi. Jsou zde představeny metody hodnocení efektivity nástrojů aktivní politiky a výsledky empirických studií. Pro úplnost jsou analyzovány institucionální nástroje a další politiky ovlivňující trh práce. V praktické části je analyzována účinnost a efektivita nejdůležitějšího programu APZ v Severní Anglii -- New Dealu. Tento program se jeví nákladově mírně efektivní, nicméně jeho skutečná účinnost nebyla tak vysoká, jak se očekávalo. V následujících kapitolách jsou představeny další nástroje a instituce včetně Evropského sociálního fondu, které mají za cíl snižovat meziregionální disparity a v závěru je provedena komparace s Českou republikou se zaměřením na Ústecký kraj.
Vedoucí práce: Martin Pělucha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses