Evropská bankovní unie konstrukční prvky a dopad na ČR - Živanský, Jakub (2013)
Bakalářská práce se věnuje fenoménu evropské bankovní unie. Vymezuje pojem bankovní unie a zasazuje ho do historického kontextu. Nastiňuje teoretická východiska nadnárodního dohledu a regulace bank a popisuje vyplývající přednosti a rizika. Hodnotí současné legislativní návrhy ustavující konstrukční prvky bankovní unie a upozorňuje na jejich problematické oblasti. Práce dále činí doporučení a mapuje možné dopady zavedení bankovní unie na finanční stabilitu České republiky.