Evropská bankovní unie konstrukční prvky a dopad na ČR - Živanský, Jakub; Půlpánová, Stanislava, 1954-; Matejašák, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se věnuje fenoménu evropské bankovní unie. Vymezuje pojem bankovní unie a zasazuje ho do historického kontextu. Nastiňuje teoretická východiska nadnárodního dohledu a regulace bank a popisuje vyplývající přednosti a rizika. Hodnotí současné legislativní návrhy ustavující konstrukční prvky bankovní unie a upozorňuje na jejich problematické oblasti. Práce dále činí doporučení a mapuje možné dopady zavedení bankovní unie na finanční stabilitu České republiky.
Vedoucí práce: Stanislava Půlpánová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses