Orchestrace webových služeb - Šimon, Martin; Chlapek, Dušan; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem orchestrace webových služeb. První část seznamuje čtenáře se servisně orientovanou architekturou, jejíž základem jsou právě webové služby. Zaměřuje se na způsob jejich použití a propojení se svousisejícími specifikacemi. Podstatná část se pak věnuje termínu orchestrace, přičemž jsou popsány její principy a následně již konkrétní způsoby používání. Podrobně je orchestrace vysvětlena na konkrétních orchestračních jazycích, kde jsou popsány i typické konsturce pro tento způsob tvorby kompozitních služeb. Detailněji rozebrán je standardně užívaný BPEL 2.0 a konkurenční řešení s názvem Jolie, které představuje jistou alternativu k BPELu. V obou případech jsou uvedeny praktické příklady s ukázkami. Závěrečné shrnutí porovnává obě alternativy a dává jistá doporučení, v čem je síla toho kterého jazyka.
Vedoucí práce: Dušan Chlapek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses