Obchodování komoditních spreadů - Laštovková, Simona (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem Obchodování komoditních spreadů. Pojednává o problematice sezónnosti a jejím využití při praktickém obchodování. V první části se čtenář seznámí s teoretickými základy spreadů, s jejich druhy. Druhá část se zabývá hlavními výhodami spreadů a důvody k jejich obchodování. Třetí část pojednává o obecném výběru spreadových obchodů, o vstupních a výstupních strategiích. V další jsou ukázány reálné obchody, jejich analýza a následné zhodnocení. Na příkladu dvou konkrétních trhů je zde vysvětlen také princip fungování sezónnosti, a její využití při stavbě konkrétní spreadové strategie.