Obchodování komoditních spreadů - Laštovková, Simona; Málek, Jiří, 1953-; Kovačovská, Lenka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem Obchodování komoditních spreadů. Pojednává o problematice sezónnosti a jejím využití při praktickém obchodování. V první části se čtenář seznámí s teoretickými základy spreadů, s jejich druhy. Druhá část se zabývá hlavními výhodami spreadů a důvody k jejich obchodování. Třetí část pojednává o obecném výběru spreadových obchodů, o vstupních a výstupních strategiích. V další jsou ukázány reálné obchody, jejich analýza a následné zhodnocení. Na příkladu dvou konkrétních trhů je zde vysvětlen také princip fungování sezónnosti, a její využití při stavbě konkrétní spreadové strategie.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses