Elektronizace veřejné správy a její vliv na vztahy se soukromoprávními subjekty - Pelantová, Karolína; Lechner, Tomáš; Rieger, Pavel, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem procesu elektronizace veřejné správy se zaměřením na její vliv na vztahy mezi veřejnou správou a občany. V první části je stručně popsána ogranizace veřejné správy v České republice a jsou analyzovány stávající vztahy mezi veřejnou správou a soukromoprávními subjekty. Dále jsou analyzována teoretická východiska e-Governmentu a zároveň je popsán současný stav elektronizace veřejné správy v České republice. Druhá část je tvořena případovou studií, která se zaměřuje na obec s rozšířenou působností Sedlčany a zkoumá vliv a fungování e-Governmentu v praxi pomocí strukturovaných rozhovorů. V závěru práce jsou porovnány teoretické a zjištěné výsledky. Práce dochází k závěru, že z pohledu Městského úřadu Sedlčany nástroje e-Governmentu skutečně naplňují většinu teoretických pozitivních cílů. Naopak z pohledu občanů je elektronizace veřejné správy, až na určité výjimky, spíše komplikací při jejich jednání s Městkým úřadem.
Vedoucí práce: Tomáš Lechner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses