Financování ve středním školství v ČR - případová studie - Kelnerová, Adéla (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na financování středního školství v České republice. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část se zabývá obecnou teorií školství. Ve druhé kapitole se věnuji postupu poskytování finančních prostředků z rozpočtu MŠMT do krajů. Třetí kapitola se týká financování škol v Královéhradeckém kraji. Poslední část je věnována hospodaření Obchodní akademie Trutnov v letech 2010 -- 2012. Práce rovněž obsahuje několik návrhů vedoucí ke zlepšení finanční situace školy.