Podpora a rozvoj intrapodnikání v českém prostředí - Novosad, Tomáš; Barton, Monika; Kučera, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zabývá tématem intrapodnikání a možností jeho aplikovatelnosti v českém prostředí. Dnešní podnikatelské prostředí je charakterizováno stále se zvyšující konkurencí a firmy proto musí rychle a flexibilně reagovat na požadavky trhu, vytvářet si sami nové obchodní příležitosti a přicházet s neustálými inovacemi, které jim mohou zajistit stabilní pozici na trhu. Cílem mé bakalářské práce je teoretické vymezení pojmů a procesů typických pro intrapodnikání. Dalším cílem je na společnosti působící v České republice prokázání vztahu mezi intrapodnikáním a inovacemi. Teoretická část se zabývá definováním základních pravidel, obecných přínosů a možných bariér intrapodnikání. V praktické části práce je na příkladu projektu IBM Smarter University, který vznikl v rámci společnosti IBM popsán vztah mezi intrapodnikáním a inovativním řešením problémů. Výstupem práce je pak rozřešení, zda je možné aplikovat intrapodnikání v českém prostředí.
Vedoucí práce: Monika Barton
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses