Vývoj výkonnosti a míra otevřenosti ekonomik ČR, Polska a SR - Prošvic, Jan (2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj české ekonomiky v letech 2004 až 2012 v komparaci s vývojem ekonomik Polska a Slovenska. Jsou zkoumány ukazatele HDP, HND a RHDD. Dále se práce zabývá procesem reálné, cenové a mzdové konvergence k EU-27. Reálnou konvergenci států ovlivnila míra otevřenosti ekonomiky, její vliv je v textu zkoumán a ukazuje se kontrast zejména mezi menšími ČR či Slovenskem a větším Polskem. Na ekonomický vývoj působily i vnitřní faktory jednotlivých zemí, kterým je také věnována pozornost.