Vývoj výkonnosti a míra otevřenosti ekonomik ČR, Polska a SR - Prošvic, Jan; Nečadová, Marta; Breňová, Lubomíra, 1948-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na vývoj české ekonomiky v letech 2004 až 2012 v komparaci s vývojem ekonomik Polska a Slovenska. Jsou zkoumány ukazatele HDP, HND a RHDD. Dále se práce zabývá procesem reálné, cenové a mzdové konvergence k EU-27. Reálnou konvergenci států ovlivnila míra otevřenosti ekonomiky, její vliv je v textu zkoumán a ukazuje se kontrast zejména mezi menšími ČR či Slovenskem a větším Polskem. Na ekonomický vývoj působily i vnitřní faktory jednotlivých zemí, kterým je také věnována pozornost.
Vedoucí práce: Marta Nečadová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses