Kritické myšlení a jeho význam v informační společnosti - Žáčková, Vladimíra (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá významem kritického myšlení v dnešní informační společnosti. Představuje základní pojmy z oblasti informační společnosti a kritického myšlení. Nastiňuje základní dovednosti kritického myslitele, nejčastější překážky v kritickém myšlení a oblasti užití kritického myšlení. Praktická část se zaměřuje na seznámení s kurzy kritického myšlení na převážně zahraničních univerzitách. Podstatou praktické části je pak návrh kurzu kritického myšlení, který by se mohl vyučovat například na Vysoké škole ekonomické v Praze.