Dlouhodobý hmotný majetek v IFRS a české legislativě - Jurečková, Petra (2013)
Bakalářská práce se zabývá účetnictvím dlouhodobého hmotného majetku. Práce rozebírá problematiku týkající se jeho charakteristiky, oceňování, odpisování a vykazování zprvu dle českých účetních předpisů a poté dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Hlavním výsledkem práce je tyto dva přístupy porovnat, nalézt jejich rozdíly či případné shody a stanovit jejich výhody a nedostatky. Obsahem práce je z důvodů lepšího pochopení textu i komplexní příklad, který zachycuje nejpodstatnější rozdíly v řešení různých účetních situací.