Dlouhodobý hmotný majetek v IFRS a české legislativě - Jurečková, Petra; Miková, Tereza; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zabývá účetnictvím dlouhodobého hmotného majetku. Práce rozebírá problematiku týkající se jeho charakteristiky, oceňování, odpisování a vykazování zprvu dle českých účetních předpisů a poté dle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS). Hlavním výsledkem práce je tyto dva přístupy porovnat, nalézt jejich rozdíly či případné shody a stanovit jejich výhody a nedostatky. Obsahem práce je z důvodů lepšího pochopení textu i komplexní příklad, který zachycuje nejpodstatnější rozdíly v řešení různých účetních situací.
Vedoucí práce: Tereza Miková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses