Outsourcing účetnictví - Dobrotková, Kamila (2013)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku outsourcingu. Podává o ní komplexní obraz s užším zaměřením zejména na zpracování účetnictví. V prvních kapitolách vysvětluje tento pojem a pojmy s ním související, uvádí jeho hlavní výhody a nedostatky a zasazuje proces outsourcingu do českého právního prostředí. Zároveň provádí čtenáře celým procesem uzavření outsourcingové smlouvy, od důvodů proč takovou smlouvu vůbec uzavřít a výběru partnera až po samotný podpis smlouvy, případně ukončení spolupráce. Práce také porovnává míru využití outsourcingu účetnictví v České a Slovenské republice a specifikuje zjištěné rozdíly. V úplném závěru nabízí pohled na outsourcing účetnictví v České republice z pohledu konkrétního dodavatele služby.