Vliv hedgeových fondů na rozvoj finanční krize - Vlas, Olesea; Witzany, Jiří, 1966-; Novotný, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Táto práce si klade za účel analyzovat roli hedgeových fondů při vzniku a vývoji finanční krize z roku 2007. První kapitola podává všeobecný přehled o hedgeových fondech. Je zde uvedená jejich definice, stručně popsán jejich vznik na trhu a jejich vývoj v čase. Zároveň jsou uvedeny důležité strategie používané hedgeovými manažery a hlavní rozdíly mezi podílovými a hedgeovými fondy prostřednictvím kterých je možná jejich koexistence. Druhá kapitola je zaměřená na deskripci vlivu hedgeových fondů na rozvoj finanční krize. Kvůli tomu, že tato problematika byla sledována s enormní pozorností a z důvodů toho, že tyto fondy neměly registrační a informační povinnost bylo velice obtížné přijít ke společnému konsensu. V současné době se setkáváme v literatuře s různými daty. Proto tato práce se zaměří na uvedení mínění jak zastánců toho, že hedgeové fondy měly prominentní rolí, tak zastánců toho, že nezpůsobily žádnou krizi. Následně budou uvedeny různé metody prostřednictvím kterých by hedgeové fondy mohly ovlivňovat situace na trhu a podrobněji analyzovány.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses