Užití VBA v podnikové praxi a integrace do informačního systému podniku - Blahová, Leontýna (2013)
V bakalářské práci je popsán programovací jazyk Visual Basic for Application. Zabývá se zejména jeho vznikem, historií a vývojem, jeho předpokládaným budoucím vývojem a také praktickým využitím. V této práci jsou nastíněny možnosti využití jazyka VBA na jiných platformách a jeho netradiční použití -- například program pro automatizaci, naprogramovaný pomocí jazyka VBA. Dále jsou ukázány formuláře, využívané nejen pomocí jazyka Visual Basic for Applications a ovládací prvky, které se využívají převážně na těchto formulářích. Jazyk VBA má svoje alternativy, možné nástupce, jako jsou například Visual Studio Tools for Applications, VBScript nebo Visual Studio Tools for Office, které také budou zmíněny. V neposlední řadě se zaměřuje na využití jazyka VBA v České spořitelně a popis aplikací, které s projekty vytvořených ve VBA v České spořitelně spolupracují.