Vedení účetnictví a informační systémy, praktická část - vedení účetnictví v SAPu - Libánská, Lucie (2013)
Tato bakalářská práce pojednává o informačních systémech v účetnictví, o tom jak fungují a proč jsou pro podnik výhodné. Cílem práce je zaměření na konkrétní účetní informační systém - SAP, který je v České republice velmi rozšířený. Práce je rozdělena do dvou částí. První, teoretická, popisuje stručně historii účetnictví od vzniku až po vedení účetnictví na počítačích, informuje o tom, co jsou a jak fungují účetní informační systémy; a o systému SAP, jeho historii a produktech, dále též o vlastní implementaci a spuštění systému. Druhá, praktická část, se zabývá modulem finančního účetnictví v systému SAP, s vysvětlením, jakým způsobem se v systému SAP účtuje, jaká je provázanost mezi hlavní knihou a saldokontem odběratelů a dodavatelů.