Vedení účetnictví a informační systémy, praktická část - vedení účetnictví v SAPu - Libánská, Lucie; Singerová, Jana; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce pojednává o informačních systémech v účetnictví, o tom jak fungují a proč jsou pro podnik výhodné. Cílem práce je zaměření na konkrétní účetní informační systém - SAP, který je v České republice velmi rozšířený. Práce je rozdělena do dvou částí. První, teoretická, popisuje stručně historii účetnictví od vzniku až po vedení účetnictví na počítačích, informuje o tom, co jsou a jak fungují účetní informační systémy; a o systému SAP, jeho historii a produktech, dále též o vlastní implementaci a spuštění systému. Druhá, praktická část, se zabývá modulem finančního účetnictví v systému SAP, s vysvětlením, jakým způsobem se v systému SAP účtuje, jaká je provázanost mezi hlavní knihou a saldokontem odběratelů a dodavatelů.
Vedoucí práce: Jana Singerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses