Finanční a strategická analýza podniku Witte Nejdek, s.r.o. pro účely ocenění - Odl, Jakub (2013)
Bakalářská práce "Finanční a strategická analýza podniku Witte Nejdek, s.r.o. pro účely ocenění" se zabývá zhodnocením finančního zdraví podniku v letech 2007 - 2011 pro účely ocenění. Práce obsahuje tři základní části - část metodickou, ve které jsou vymezeny použité vzorce a postupy, část finanční analýzy, kde je v praxi provedena finanční analýza a část strategické analýzy, kde je zpracován plán tržeb na příští tři roky. V části finanční analýzy je také provedeno srovnání s konkurenčními podniky a zhodnocení situace vůči konkurentům. V závěru práce je provedeno celkové zhodnocení finančního zdraví podniku.