Odhad velikosti zakázek malého rozsahu u "jiných" právnických osob - Stejskalová, Barbora (2013)
Bakalářská práce se věnuje problematice veřejných zakázek. V rámci teoretické části je tento institut podrobněji definován se zaměřením na dva klíčové pojmy práce: veřejné zakázky malého rozsahu a "jiné" právnické osoby. Pro bližší identifikaci okruhu "jiných" právnických osob je nutné zaměřit pozornost především na definici uvedenou v zákoně o veřejných zakázkách, dále na evropskou právní úpravu tohoto vymezení a taktéž na judikaturu Evropského soudního dvora. Analytická část práce si klade za cíl kvantifikovat velikost veřejných zakázek malého rozsahu u těchto subjektů v letech 2007-2010. K tomuto účelu je použita metoda zbytkové hodnoty.