Administrativní náklady zadávání veřejných zakázek u vybraných orgánů centrální státní správy - Purnochová, Barbora; Pavel, Jan, 1978-; Kučerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat transakční náklady zadávání veřejných zakázek mezi orgány centrální statní správy v rámci České republiky a navrhnout směry řešení zjištěných problémů. Práce se skládá ze čtyř teoretických kapitol a páté analytické části, vycházející z praktického šetření šesti ústředních orgánů státní správy za období 2012. V závěrech jsou vyčísleny transakční náklady jak v absolutní hodnotě, tak poměrové, vzhledem k objemu zadaných zakázek. Na úseku legislativy se doporučují konkrétní opatření směřující k úspoře administrativních nákladů a žádoucímu zvyšování kvalifikace pracovníků veřejného zadavatele.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses