Finančná analýza podniku EcoGlass, a.s. - Mríz, Slavomír (2013)
Cieľom tejto bakalárskej práce je zhodnotiť finančnú situáciu spoločnosti EcoGlass, a.s. v rokoch 2006 až 2011. Teoretická časť práce obsahuje metodiku a postupy výpočtu jednotlivých ukazovateľov finančnej analýzy, ako sú horizontálna a vertikálna analýza, pomerové a rozdielové ukazovatele, ekonomická pridaná hodnota, bonitné a bankrotné modely a porovnanie s odvetvím. Praktickú časť tvorí predstavenie analyzovaného podniku a komentovanie výsledných hodnôt ukazovateľov. Záver obsahuje zhrnutie najdôležitejších výsledkov z praktickej časti a vyhodnotenie finančnej situácie podniku.