Optimalizace bezdrátové sítě VŠE - Švarc, Lukáš (2013)
Bakalářská práce pojednává o možnostech optimalizace bezdrátové sítě Vysoké školy ekonomické v Praze, především v lokalitách s vysokou hustotou připojených zařízení. Výsledky by měli kladně pocítit zejména koncoví uživatelé. První část práce se zabývá pohledem běžného uživatele, zpracováním dotazníku a teoretickým zázemím, přičemž jsou vysvětleny především pojmy z oblasti bezdrátových sítí, které souvisejí s použitými optimalizačními opatřeními. Dále je popsán současný stav bezdrátové sítě VŠE, včetně technického vybavení, které je nutné k jejímu provozu. Popsány jsou bezdrátové řadiče, přístupové body i používané servery. Zbytek práce se věnuje samotnému řešení vybraných problémů, konkrétně problematice 2,4 GHz pásma, přetížení přístupových bodů v posluchárnách a vysoké dostupnosti. Závěrem je zhodnocen konečný stav.