Optimalizace bezdrátové sítě VŠE - Švarc, Lukáš; Pavlíček, Luboš; Beneš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Bakalářská práce pojednává o možnostech optimalizace bezdrátové sítě Vysoké školy ekonomické v Praze, především v lokalitách s vysokou hustotou připojených zařízení. Výsledky by měli kladně pocítit zejména koncoví uživatelé. První část práce se zabývá pohledem běžného uživatele, zpracováním dotazníku a teoretickým zázemím, přičemž jsou vysvětleny především pojmy z oblasti bezdrátových sítí, které souvisejí s použitými optimalizačními opatřeními. Dále je popsán současný stav bezdrátové sítě VŠE, včetně technického vybavení, které je nutné k jejímu provozu. Popsány jsou bezdrátové řadiče, přístupové body i používané servery. Zbytek práce se věnuje samotnému řešení vybraných problémů, konkrétně problematice 2,4 GHz pásma, přetížení přístupových bodů v posluchárnách a vysoké dostupnosti. Závěrem je zhodnocen konečný stav.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses