Knižní marketing - Rabasová, Eva; Hanzlík, Jan, 1979-; Černá, Jitka, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Obsahem této diplomové práce je popis a analýza současného stavu knižního marketingu v České republice a jejím cílem je prostřednictvím případové studie zjistit, jaké úrovně dosahuje. V textu jsou nejprve uvedeny základní teoretické poznatky z oblasti marketingu, dále je popsán stav českého knižního trhu, jeho struktura produkce, historie, objem prodeje a jeho jednotliví aktéři. Na tento teoretický základ navazuje praktická část, v níž jsou uvedena specifika knižního marketingu z hlediska marketingového mixu. Poslední část práce tvoří případová studie vybrané společnosti Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o., která patří mezi deset nejvýznamnějších nakladatelství v České republice. Tato studie zahrnuje obecný popis společnosti, její hrubou finanční analýzu a analýzu celkové úrovně marketingu a nástrojů, které používá. V závěru práce jsou uvedeny pozitivní a negativní stránky marketingu tohoto nakladatelství a návrhy na jeho zlepšení a celkové shrnutí současné situace knižního marketingu v ČR.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses