Neparametrické a parametrické testy - Zajíček, Jakub; Bašta, Milan; Malá, Ivana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Bakalářská práce se zabývá testováním statistických hypotéz, konkrétně parametrickými a neparametrickými statistickými testy. Tato práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část obsahuje stručný úvod do problematiky testování hypotéz a popis nejpoužívanějších parametrických a neparametrických testů. Praktická část obsahuje příklady, které ilustrují možné použití uvedených testů v praxi a analýzu vlastností vybraných testů prostřednictvím Monte Carlo simulací. Cílem této analýzy je porovnání vlastností vybraného parametrického a neparametrického testu v závislosti na splnění, či nesplnění předpokladu o normálním rozdělení populace.
Vedoucí práce: Milan Bašta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses