Analýza rozdielov mäkkých a tvrdých systémov - Zdechovan, Ján (2013)
Táto práca sa venuje problematike mäkkých systémov, s ktorými sa manažment podniku neustále stretáva. Tieto problémy sa väčšinou nedajú riešiť jednoducho, ale so správnym prístupom, sa dá ich vplyv obmedziť. V prvej časti sú vymedzené pojmy na pochopenie problematiky, ktorou sa táto práca zaoberá. Následne je prezentovaná metodológia mäkkých systémov a jej využitie pri riešení mäkkých problémov. V poslednej kapitole je predstavená teória chaosu a prínos pri aplikovaní jej myšlienok v informačnom manažmente a v riadení.