Zdanění příjmů z kapitálového majetku ve vybraných zemích - Körtvelyová, Adéla; Láchová, Lenka, 1959-; Dugová, Alena, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce analyzuje jednotlivé systémy zdanění příjmů z kapitálového majetku (především pak z cenných papírů) v České republice a sedmi vybraných zemích Evropské unie z pohledu českého investora. Hlavní pozornost je zaměřena na to, jak musí český investor postupovat, má-li ve svém držení cenné papíry emitované v některé z vybraných zemí, chce-li uplatnit daň z výnosů z těchto cenných papírů na základě smlouvy o zamezení dvojího zdanění. Zjištěné informace jsou následně porovnány a je vyvozen celkový závěr o výhodnosti investování do cenných papírů emitovaných v některé z daných zemí.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses