Zaměstnanecké benefity z pohledu účetnictví a daní z příjmů - Protivová, Hana (2013)
Práce se věnuje vysvětlení zaměstnaneckých benefitů v kontextu české legislativy a názorně ukazuje jejich zdanění a účtování z pohledu zaměstnavatele i zaměstnance. Vysvětluje vhodnost zaměstnaneckých výhod a motivy pro jejich poskytování a rozebírá nejčastěji poskytované benefity nebo benefity s nejednoznačnou interpretací. Obsahuje průzkum nejčastěji poskytovaných benefitů vybraných společností. Na získaných datech společnosti popisuje jednotlivé benefity zaměstnancům. Pro úplnost ukazuje zachycení benefitů v Mezinárodních účetních standardech.