Analýza špekulatívnych bublín na kapitálovom trhu - Čurajová, Zuzana; Zetek, Pavel; Derner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Témou bakalárskej práce sú špekulatívne bubliny na kapitálovom trhu. Pomocou analýzy špekulatívnych bublín v histórii a zhrnutia rôznych pohľadov na túto tématiku objasňuje príčiny vzniku bublín a popisuje ich priebeh. Dôraz je kladený najmä na psychologické prístupy ich vzniku. S ohľadom na čím ďalej tým častejší výskyt špekulatívnych bublín, sa práca zaoberá ich vplyvom na reálnu ekonomiku a možnosťami prevencie. S využitím analyticko-syntetických metód sú stanovené doporučenia pre reguláciu, predovšetkým v oblastiach finančného trhu a menovej politiky, ktoré boli označené za kľúčové v boji proti špekulatívnym bublinám.
Vedoucí práce: Pavel Zetek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses