Analýza faktorů ovlivňujících vývoj zahradních měst na území hlavního města Prahy - Urbánková, Lýdie (2013)
Tato bakalářská práce řeší vývoj zahradních měst na území hlavního města Prahy založených v průběhu 20. a 30. let 20. století. V teoretické části práce se řeší problematika zahradního města z pohledu autora myšlenky Ebenezera Howarda a také zkoumá znaky, která by zahradní města měla nést. Praktická část řeší a analyzuje vývoj zahradních měst a hledá faktory, jenž se podílí na vývoji zahradních měst, a zároveň lokality hodnotí z pohledu teorie. Závěry práce vychází z vlastní swot analýzy a pozorování, z kterého se při vyvozování jednotlivých faktorů bude vycházet.