Porovnanie možností financovania štúdia v ČR a v Anglicku - Medovič, Michal; Radová, Jarmila; Pavelka, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Podstatou tejto bakalárskej práce je zhodnotenie rôznych systémov financovania terciárneho vzdelávania v ČR a Anglicku. V prvej časti je priblížená súčasná situácia v Českej republike navrhované zmeny tohto systému a ich aktuálny stav. Nasledujúca časť práce sa venuje Anglicku, spôsobu zavedenia školného v tejto krajine a jeho následný vývoj až po dnešok. Tretia časť sa sústreďuje na praktické predstavenie funkčnosti jednotlivých systémov a porovnanie úverových možností pre študentov ponúkaných komerčnými bankami. Upozorňujeme na spoluprácu štátu pri pomoci študentom a nakoľko je táto spolupráca dôležitá pre umožnenie prístupu k štúdiu jeho záujemcom.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses