Přezkum hospodaření a finanční audit ve veřejné správě - Červinka, Jan (2013)
Předmětem práce je přezkum hospodaření a finanční audit ve veřejné správě. Cílem práce je porovnat tyto metody. Práce je rozdělena do šesti částí. V první části práci je popsána obec a její pozice v systému veřejné správy. Ve druhé části je popsán proces přezkoumání hospodaření. Třetí část práce je věnována auditu. Srovnání těchto dvou metod je vypracováno ve čtvrté části práce. Poslední dvě části práce pak přibližují tuto problematiku na příkladu Jihočeského kraje a dále je zde uvedeno srovnání se situací na Slovensku.