Výdaje na veřejnou správu měst - Pípová, Tereza (2013)
Práce je zaměřena na komparaci výdajů na veřejnou správu statutárních měst Děčín a Teplice. Zahrnuje charakteristické znaky obou měst, zaměřuje se na organizaci magistrátu, orgány města, a především na výdaje na veřejnou správu a služby těchto měst a jejich komparativní analýzu. Navzdory podobnosti mezi městy panuje mezi nimi značný rozdíl ve výdajích na veřejnou správu. V roce 2010 šlo o rozdíl zhruba 70 milionů Kč. Jaké jsou důvody toho, že navzdory prakticky stejným charakteristickým znakům je rozdíl v tomto výdaji tak značný, je předmětem diplomové práce.