Výdaje na veřejnou správu měst - Pípová, Tereza; Sedmihradská, Lucie; Dugová, Alena, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce je zaměřena na komparaci výdajů na veřejnou správu statutárních měst Děčín a Teplice. Zahrnuje charakteristické znaky obou měst, zaměřuje se na organizaci magistrátu, orgány města, a především na výdaje na veřejnou správu a služby těchto měst a jejich komparativní analýzu. Navzdory podobnosti mezi městy panuje mezi nimi značný rozdíl ve výdajích na veřejnou správu. V roce 2010 šlo o rozdíl zhruba 70 milionů Kč. Jaké jsou důvody toho, že navzdory prakticky stejným charakteristickým znakům je rozdíl v tomto výdaji tak značný, je předmětem diplomové práce.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses