Účetní a daňové souvislosti pohledávek - Vinšová, Kristýna; Novotný, Jan; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku pohledávek z obchodních vztahů. Téma je zpracováno z pohledu českých účetních a daňových předpisů. Cílem práce je nastínit ucelený postup pro zjištění základu daně a ukázat vybrané techniky související s pohledávkami, které umožňují daňovému subjektu snížit základ daně a daňovou povinnost. Úvod je soustředěn na ocenění a vykázání pohledávek v účetnictví. Poté je poukázáno na právní úpravu pohledávek. V navazujícím textu se zabývám tvorbou účetních opravných položek a daňových opravných položek. V následující kapitole je uváděno účtování postoupené pohledávky a její uznatelnosti v základu daně. V závěrečné kapitole je pojednáváno o důvodech účtování o odložené dani. Pro lepší orientaci v dané problematice je text doplněn příklady a schématy.
Vedoucí práce: Jan Novotný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses