Řízení neživotního produktového portfolia v komerční pojišťovně - Listoňová, Iveta (2013)
Tato bakalářská práce na téma "Řízení neživotního produktového portfolia v komerční pojišťovně" se zabývá otázkou pojistného produktu, produktového portfolia a jeho řízení a produktového managementu. První část práce se zabývá teoretickými aspekty produktového portfolia. Druhá část - praktická - obsahuje případovou studii, na které je ukázáno řízení produktového portfolia v praxi. Účelem práce je shrnout teoretické poznatky ohledně pojistného produktu a neživotního produktového portfolia a aplikovat je na případovou studii. Tato případová studie má ukázat, jaké možnosti mají pojišťovny při práci s produktovým portfoliem, a dokázat, že řízení produktového portfolia pojišťovny je velice důležité a vyžaduje vysoce individualizovaný přístup.