Aktuální problémy zajištění v neživotním segmentu - Káňa, Martin; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Podškubka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce na téma Aktuální problémy zajištění v neživotním segmentu si klade za cíl představit metodický aparát pro segment obligatorního zajištění, aktuální směry vývoje v oboru a prognózovat možný budoucí vývoj teorie a praxe zajištění. První část charakterizuje nejčastěji používané tradiční nástroje s přiblížením na praktické využití (nejčastěji používané nástroje proporcionálního a neproporcionálního zajištění sloužící k přenosu rizik) a přibližuje smysl fungování zajištění a vzájemné vazby na zajistných trzích, jejichž pochopení je nezbytné pro celistvý pohled na nastolenou problematiku ve druhé a třetí části práce. Druhá část práce nabízí čtenáři pohled na největší globální rizika, vývoj odvětví a některá tržní selhání. Třetí část předpovídá vývoj odvětví z pohledu poptávky a nabídky zajištění, některých regulatorních nástrojů ovlivňující odvětví a polemizuje nad přílišným spoléháním na statistické modelování.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses