Hodnocení dopadů zateplení budov školských zařízení - Málek, Martin; Sedmihradská, Lucie; Špinerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce hodnotí důsledky zateplování budov školských zařízení v České republice, financovaného převážně prostřednictvím fondů Evropské unie. Zdrojovými daty práce jsou veřejně dostupné údaje o rekonstrukcích a finančních výkazů obcí a školských zařízení. Cílem práce je zjistit, zda se realizace zateplení projeví v hospodaření samotných školských zařízení i v hospodaření obcí, které školy zřizují. V případě pozitivního vlivu na hospodaření pak práce zjišťuje, zda jsou ušetřené částky dostatečné vzhledem k nákladům, a to pomocí analýzy nákladů a přínosů. Výsledky práce hodnotí zateplování spíše jako nevýhodné. Velké rozdíly ve výsledcích existují v závislosti na šíři chápání přínosů zateplování. V případě, že bereme v úvahu i nepřímé přínosy, výsledky jsou podstatně lepší.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses