Vliv příjmové politiky města na jeho výdaje - Zajíček, Petr (2013)
Předmětem této diplomové práce je analýza hospodaření měst, jejich zadlužení a možnosti financování. V první kapitole se zaměřuji na teorii hospodaření měst, příjmy, výdaje a informace o porovnávaných městech. V rámci druhé kapitoly detailně analyzuji rozpočty vybraných měst za roky 2009 až 2011. Ve třetí kapitole se zaměřuji na největší rozdíly ve financování a hospodaření měst. Ve čtvrté kapitole vyhodnocuji aktuální problematiku hospodaření a upozorňuji na inovativní možnosti šetření finančních prostředků.