Analýza distribučných prístupov pri predaji produktov na poistnom trhu - Guziová, Ľubomíra (2013)
Diplomová práca sa zaoberá rôznymi spôsobmi predaja produktov na poistnom trhu, pričom hlavná pozornosť je venovaná problematike poisťovacích sprostredkovateľov. Prvá časť diplomovej práce približuje rôzne distribučné kanály, s ktorými je možné sa stretnúť pri uzatváraní poistných zmlúv. V ďalšej časti sa práca zaoberá svojím cieľom, za ktorý si stanovila analyzovať súčasnú legislatívnu úpravu zaoberajúcu sa reguláciou oblasti poisťovacích sprostredkovateľov, načrtnúť jej možné zmeny v budúcnosti a poukázať na nedostatky súčasnej úpravy. V poslednej časti sa práca na základe uskutočneného dotazníkového prieskumu snaží vyhodnotiť postoj verejnosti k modernému spôsobu predaja poistenia cez internet a k samotným poisťovacím sprostredkovateľom.