Analýza distribučných prístupov pri predaji produktov na poistnom trhu - Guziová, Ľubomíra; Ducháčková, Eva, 1958-; Bártová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práca sa zaoberá rôznymi spôsobmi predaja produktov na poistnom trhu, pričom hlavná pozornosť je venovaná problematike poisťovacích sprostredkovateľov. Prvá časť diplomovej práce približuje rôzne distribučné kanály, s ktorými je možné sa stretnúť pri uzatváraní poistných zmlúv. V ďalšej časti sa práca zaoberá svojím cieľom, za ktorý si stanovila analyzovať súčasnú legislatívnu úpravu zaoberajúcu sa reguláciou oblasti poisťovacích sprostredkovateľov, načrtnúť jej možné zmeny v budúcnosti a poukázať na nedostatky súčasnej úpravy. V poslednej časti sa práca na základe uskutočneného dotazníkového prieskumu snaží vyhodnotiť postoj verejnosti k modernému spôsobu predaja poistenia cez internet a k samotným poisťovacím sprostredkovateľom.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses