Aktuální situace 3D filmů v českých kinech - Dvořáková, Anna; Hanzlík, Jan, 1979-; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato bakalářská práce zkoumá a ověřuje hypotézu, že 3D není prvkem, který nahradí tradiční 2D formát a že jeho úspěšnost od uvedení do běžných kin v České republice klesá. Současně bylo předmětem zkoumání, jaký díl veškerých tržeb kin 3D tvoří a zda je patrná tendence poklesu či růstu tohoto podílu. V návaznosti na tuto hypotézu byly stanoveny cíle práce, kde tím hlavním je vyvrácení či potvrzení hypotézy. K vypracování bylo užito kvantitativní analýzy, jež čerpá ze statistických dat za roky 2009 až 2012. Nejen klesající podíl tržeb 3D formátu na celkových tržbách českých kin, ale také rostoucí preference 2D verze u titulů, jež jsou divákům nabízeny v obou formátech, stanovenou hypotézu potvrzují. Rozbor je doplněn o kvalitativní analýzu, jež reflektuje úspěšnost daného snímku u diváků, nikoliv pouze z ekonomického hlediska, a shrnuje kladně a negativně hodnocené prvky 3D.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses