Rizika při mezinárodním investování na příkladu Ruské Federace - Ognev, Denis (2013)
Daná bakalářská práce se zabývá charakteristikou hlavních druhů rizik vznikajících při mezinárodním investování, a to na příkladu Ruské Federace. Účelem práce je ukázat, jak se jednotlivá rizika kvantifikují a jak mohou ovlivnit rozhodování investorů při jeho rozhodování o realizaci vložení prostředků. Teoretická část se věnuje uvedení hlavních druhů rizik, popisu a měření rizika jednotlivých instrumentů a rizika portfolia. Praktická část obsahuje výčet nejčastěji se vyskytujících rizik v Rusku. Součástí práce je i zkoumání struktury a výše zahraničních investic v této zemi.